Subsidie tot 5.000 euro op aanschaf elektrische bestelauto

Body

Subsidie tot 5.000 euro op aanschaf elektrische bestelauto

U kunt nu als ondernemer tot € 5.000,-  subsidie aanvragen voor de aankoop of lease van een elektrische bedrijfswagen. Vanaf 2025 worden er zero emissiezones ingesteld waar geen vrachtwagens en bestelbusjes zijn toegestaan die uitlaatgassen uitstoten. Het kabinet komt ondernemers tegemoet met de subsidie om de aanschaf van een schone bestelbus aantrekkelijker te maken. 

De subsidiepot voor de aanschaf van een nieuwe elektrische personenauto was razendsnel leeg

Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van een fiscaal voordeel

De subsidieregeling loopt tot eind 2025, zoals afgesproken in het klimaatakkoord, waarbij er in totaal 185 miljoen beschikbaar wordt gesteld. Het beschikbare budget voor 2021 is 22 miljoen euro, waarna het subsidiepotje jaarlijks oploopt. Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de bestelbus een actieradius hebben van minimaal 100 kilometer. Per bedrijf is er een maximum van het aantal bestelwagens waarvoor de subsidie aangevraagd kan worden. Het subsidiebedrag is 10 procent van de nieuwprijs van de auto, met een maximum van 5.000 euro. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van een fiscaal voordeel, zoals de milieu-investeringsaftrek. Voor kleine ondernemers zoals ZZP'ers, zoals timmermannen, loodgieters en schilders, is er een extra financiële vergoeding als ze hun oudere bestelauto inruilen voor een EV. Hoe die wordt uitgekeerd en hoe groot dat "extra steuntje in de rug" is, is nog niet bekend.

Voor kleine ondernemers zoals ZZP'ers, zoals timmermannen, loodgieters en schilders, is er een extra financiële vergoeding als ze hun oudere bestelauto inruilen voor een EV. Hoe die wordt uitgekeerd, is nog niet bekend.

Volgens staatssecretaris Stientje van Veldhoven (IenW) is het effect van de subsidieregeling tweeledig. “Met dit steuntje in de rug slaan we twee vliegen in een klap. Het is goed voor de schone lucht in onze steden, en het ondersteunt ondernemers bij de overstap naar een elektrische bestelbus. Zo’n bus is duurder in de aanschaf, maar goedkoper in het onderhoud en gebruik.”

ABD specialist in elektrisch rijden

Bij ABD zijn wij al vanaf 2011 actief met elektrische auto’s. Dit houdt in dat wij samen met Renault voorop lopen en alle kennis en faciliteiten in huis hebben op het gebied van elektrisch rijden.

Image
Renault Master actie

Master Z.E.

Al vanaf
€56.000,-
Image
Kangoo Z.E. actie

Kangoo Z.E.

Al vanaf
€28.590,-
Image
Renault ZOE kopen

ZOE

Al vanaf
€29.290,-
Private lease p.m. vanaf
€389,-
Image
nieuwe elektrische twingo

Twingo Electric

Al vanaf
€19.190,-
Private lease p.m. vanaf
€249,-