NIEUWE RENAULT ESPACE OP KOMST: VERRASSING!

Body

Steeds meer autofabrikanten zetten een streep door door jarenlang gebruikte modelnamen. Renault knipte in Europa de Talisman uit zijn portfolio, maar opvallend genoeg blijft de Espace wél in leven. Er komt namelijk een geheel nieuwe generatie van!

Renault kondigt aan dat het in het voorjaar het doek trekt van een volledig nieuwe generatie van de Espace. Dat betekent dus dat de huidige in 2014 in Parijs gepresenteerde vijfde generatie Renault Espace een opvolger krijgt. Niet geheel verrassend wordt de nieuwe zesde generatie Renault Espace geen MPV meer.

Het wordt namelijk een SUV met vijf of zeven zitplaatsen. Inderdaad, een SUV. Maar ook dat zal niemand écht verbazen. De huidige generatie Renault Espace die sinds 2021 in Nederland al niet meer wordt geleverd werd al doorspekt met cross-overachtige invloeden. De nieuwe Renault Espace lijkt meer SUV dan ooit te worden.

Dit voorjaar nog stelt Renault de nieuwe Espace aan pers en publiek voor. Dat de nieuwe Espace in 2023 verschijnt hangt samen met het feit dat modelnaam Espace dit jaar veertig jaar bestaat. Hoewel de eerste generatie van de Espace in 1984 op de markt kwam, toverde het merk in 1983 al de Espace Concept uit de hoge hoed. De nieuwe Espace belooft in ieder geval weer een ruimtereus te worden. De Fransen spreken van een 'topklassemodel dat vooral comfortabel en innovatief is'.

ABD Renault - Espace Teaser - Side
ABD Renault - Espace Teaser - Achter
ABD Renault - Espace Teaser - E
ABD Renault - Espace 4 generaties