Renault Clio 2023: sportiever, moderner en veiliger dan ooit

Body

Een icoon in de auto-industrie, nu met een nieuwe uitstraling. We hebben het natuurlijk over de gloednieuwe Renault Clio. Wat de nieuwe Clio allemaal zo bijzonder maakt en waarom zoveel mensen geïnteresseerd zijn, zullen we in dit artikel uit gaan lichten. 

Nieuwe Renault Clio 2023 motor

1. Nieuw, sportiever design

De nieuwe Renault Clio heeft een sportiever design dan zijn voorganger. De auto heeft een nieuwe grille met full-LED verlichting, nieuwe bumpers en nieuwe achterlichten. De grille is nu smaller en is voorzien van een horizontale streep die de auto een meer dynamische uitstraling geeft. De achterlichten hebben nu een nieuw ontwerp met een doorlopende lichtstrip.

ABD Renault - nieuwe Clio - Multimedia

2. Nieuw infotainmentsysteem

Het infotainmentsysteem van de nieuwe Renault Clio is nu voorzien van een 9,3-inch touchscreen. Het systeem is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto, zodat je je smartphone kunt koppelen aan het systeem. Het infotainmentsysteem biedt ook toegang tot een aantal online diensten, zoals TomTom Traffic en Spotify.

ABD Renault- nieuwe Clio - E-Tech technologie

3. Nieuwe hybride aandrijflijn

De nieuwe Renault Clio is nu ook verkrijgbaar met een hybride aandrijflijn. De hybride aandrijflijn bestaat uit een 1,6-liter benzinemotor en een elektromotor. De hybride aandrijflijn heeft een CO2-uitstoot van slechts 33 gram per kilometer. Dit maakt de Clio een van de meest efficiënte hybride auto's op de markt.

Nieuwe Renault Clio -  145 pk sterke full hybrid

4. Nieuwe rijhulpsystemen

De nieuwe Renault Clio is nu standaard voorzien van een rijstrookassistent, een dodehoekwaarschuwing en een noodremassistent. De rijstrookassistent helpt je om binnen de rijstrook te blijven, de dodehoekwaarschuwing waarschuwt je voor voertuigen in je dode hoek en de noodremassistent remt de auto automatisch af als hij een aanrijding dreigt. Deze rijhulpsystemen maken de Clio een veiligere auto.

Nieuwe Renault Clio - nieuwe grill en dagrijverlichting

Overige vernieuwingen

De nieuwe Renault Clio heeft ook een verbeterde isolatie, waardoor de auto stiller is geworden. De auto heeft ook een verbeterd rijgedrag, dankzij een nieuwe ophanging en een verbeterde ergonomie, dankzij een nieuw stuurwiel en nieuwe stoelen.

Bekijk actievoorraad