E-Tech Plug-in Hybride

Met de E-TECH Plug-in Hybrid-technologie profiteert u van het beste van deze 2 werelden: Kies voor u dagelijkse ritten voor volledig elektrisch rijden. En kies bij langere ritten voor de hybride optie. 

De voordelen

Renault E-TECH Plug-in hybrid

U kunt 100% elektrisch rijden

U kunt tot wel 65 km (WLTP*) volledig elektrisch rijden met onze Plug-in Hybride modellen.

Hybride plug-in Renault

Kies de rijmodus die bij u past

De technologie achter de oplaadbare Plug-in Hybride modellen van Renault draait volledig om veelzijdigheid. Voor u alledaagse ritten kunt u in volledig elektrische modus rijden zonder brandstof te verbruiken, maar u kunt ook langere ritten maken zonder u zorgen te hoeven maken over de actieradius.

Nieuwe Renault Megane Estate E-Tech plugin

De elektrische expertise van Renault

Op onze hybride technologie rusten meer dan 150 patenten. Daarnaast hebben we gebruikgemaakt van onze 10 jaar lange ervaring met elektrische auto's. En daarom profiteert u ook van het allerbeste van de elektrische auto: veel rijplezier en uitstekende prestaties.

Hoe werkt het?

De E-TECH Plug-in-technologie is ontwikkeld op basis van de aandrijfsystemen die ook binnen het Renault F1-team worden gebruikt. U beschikt over 2 elektrische motoren (een primaire en een secundaire) in combinatie met een benzinemotor en een centrale accu.

E-Tech plug-in hybrede

Met de E-TECH-technologie wordt er volledig elektrisch opgestart. De versnellingsbak zorgt voor minder vertraging in acceleratie bij het schakelen, zodat het rijden vloeiender wordt.

Kies de rijmodus die het beste past bij uw omgeving. Omdat er in oplaadbare E-TECH-auto's ook MULTI-SENSE-technologie beschikbaar is, kunt u schakelen tussen de hybride My Sense-modus, de elektrische Pure-modus en de Sport-modus voor het maximaliseren van het vermogen van uw auto.

Renault Clio e-tech elektrische motor als verbrandingsmotor

Het enige verschil in de E-TECH-technologie bij de hybride en oplaadbare hybride auto zit hem in de accugrootte. De oplaadbare hybride auto heeft een accu van 9,8 kWh en een hybride auto heeft er een van 1,2 kWh. 

Dankzij deze grotere accu kunt u in de oplaadbare hybride Plug-in-auto meer energie opslaan. Zo kunt u in de volledig elektrische modus grotere afstanden afleggen. Om de accu goed opgeladen te houden, worden oplaadbare hybride auto's uitgerust met de E-Save-functie.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over de actieradius, het opladen en/of de batterij? Wij beantwoorden alle vragen over plug-in hybride autorijden.

Nieuwe captur hybride

Oplaadbare hybride auto's hebben een extra grote actieradius, zodat u langere stukken kunt rijden. Dit is mogelijk dankzij E-TECH-technologie, 2 elektrische motoren en de accu. Daarnaast is de auto natuurlijk ook nog voorzien van een benzinemotor. 

De accu van 9,8 kWh van oplaadbare hybride auto's is sowieso groter dan de accu van 1,2 kWh van hybride auto's. Ook dat vergroot uw actieradius. En hoe het zit met de snelheid? Met een oplaadbare hybride auto kunt u in de volledig elektrische modus tot wel 135 km/u rijden op een totale afstand van 65 km (WLTP*).

Renault E-TECH Plug-in hybrid

Plug-in hybride modellen van Renault zijn voorzien van een accu van 9,8 kWh (400 V) met een actieradius van tot wel 65 km (WLTP) in de stad. Gereden in de volledig elektrische modus, 

Door de 2 elektrische motoren te combineren met een verbrandingsmotor kunnen deze modellen volledig elektrisch starten. Hier komt de verbrandingsmotor niet aan te pas.

Kun je in een Plug-in hybride auto rijden als de accu niet is opgeladen?

Plug-in hybride auto's kunnen ook aangesloten worden op een laadpaal. Zo wordt de accu sneller wordt opgeladen dan tijdens het regeneratief remmen en vertragen. In dit geval verloopt dit hetzelfde als bij een elektrische auto:

  • sluit uw auto aan op een openbaar laadpunt. Deze laadpunten zijn bijvoorbeeld beschikbaar op sommige parkeerterreinen, binnen netwerken voor het delen van auto's, bij tankstations langs de snelweg en zelfs bij sommige dealers.
  • u kunt de auto ook aansluiten op een regulier stopcontact of op een laadpaal die speciaal gemaakt is om extra snel op te laden.
Hoe lang duurt het voor de accu van een Plug-in hybride auto leeg raakt?

Dankzij de E-TECH-technologie wordt het elektriciteitsverbruik van uw auto zo veel mogelijk beperkt tijdens het remmen, vertragen en opladen.

Wanneer de auto vertraagt, werkt de elektrische motor als generator. De energie die wordt vrijkomt bij het vertragen, wordt teruggewonnen en gebruikt om de accu op te laden. Bij daadwerkelijk remmen, slaat de elektrische motor de overgebleven energie op in de accu.

Rijd een oplaadbare hybride auto prettiger?

Het E-TECH-aandrijfsysteem is ontwikkeld en gepatenteerd door Renault. Renault heeft de technologie ontwikkeld op basis van de lange ervaring met elektrische auto's. De motor van 1.6 liter uit de nieuwe generatie is verbeterd en uitgebreid met 2 elektrische motoren en een innovatieve versnellingsbak zonder koppeling.

Deze combinatie is ontwikkeld met het doel om optimaal en vloeiend te kunnen schakelen, zodat uiteindelijk minder energie wordt verbruikt en het rijden ook prettiger wordt.

Op welke 2 manieren kun je rijden in een oplaadbare hybride auto?

U kunt op 2 manieren rijden in oplaadbare hybride auto's. Met de 2 elektrische motoren, de verbrandingsmotor en de elektrische accu kunt u in volledig elektrische modus rijden óf gebruikmaken van de hybride rij-modus.

De elektrische motor wordt alleen tijdens het opstarten gebruikt en de motor schakelt over naar de hybride rij-modus als dit op basis van de rijomstandigheden nodig is. Met de schakelaar kunt u altijd ook zelf uw favoriete rijmodus kiezen.

Kan ik in een oplaadbare hybride auto rijden zonder benzine?

De auto start door middel van de elektrische motoren. Maar het is niet mogelijk om zonder benzine in een oplaadbare hybride auto te rijden. De benzinemotor moet beschikken over benzine om de auto te kunnen aandrijven.

Modellen

Image
ABD eindejaarsactie renault megane estate hybride

Megane Estate Plug-In Hybrid

Al vanaf
€33.690,-
Private lease p.m. vanaf
€509,-
Image
ABD eindejaarsactie renault captur hybride

Captur Hybrid

Al vanaf
€29.869,-
Private lease p.m. vanaf
€459,-