E-Tech Hybride

Geniet van de voordelen van elektrisch rijden, zonder stekker: vloeiend en snel optrekken, brandstof besparen, minder CO2-uitstoot. Ontdek een geheel nieuwe manier van stil en comfortabel rijden met onze hybride, stekkerloze technologie.

De voordelen

renault clio hybrid 2020

Geniet van het rijden in een hybride auto

Vanaf het moment dat u de auto elektrisch start, geniet u direct van de stilte. De technologie in onze E-TECH-modellen zorgt voor prettiger optrekken en maakt het mogelijk om tot wel 80% van de tijd elektrisch te rijden. Voor optimaal comfort hoeven onze hybride auto's niet meer met een kabel te worden opgeladen en zijn ze voorzien van een automatische versnellingsbak.

renault clio e-tech hybrid

Verminder het verbruik met wel 40%

Verminder het verbruik met tot wel 40%, in vergelijking met auto's op een brandstof als benzine of diesel. De E-TECH-motor wordt aan de hand van regeneratief remmen (terugwinnen van energie) voorzien van elektriciteit, zodat u extra ver kunt rijden en minder vaak hoeft te tanken.

Renault clio hybrid test

Profiteer van hybride technologie

Onze E-TECH-motor is beschikbaar op alle populaire modellen. Kies dus voor optimaal hybride rijden met het design en het vermogen van uw favoriete model.

Hoe werkt het?

Hybride E-TECH-auto's worden voorzien van een accu die zichzelf oplaadt aan de hand van kinetische energie. Tijdens het vertragen en afremmen slaat de elektrische motor de kracht die vrijkomt automatisch op in de accu. In sommige gevallen genereert de benzinemotor ook energie om de accu mee aan te drijven.

Renault CLIO E-TECH 2020


Hybride: balans tussen rijden op elektriciteit en benzine

E-TECH is de innovatieve en exclusieve technologie van Renault. De technologie wordt beschermd middels 150 patenten, is ontwikkeld in samenwerking met de Renault F1-teams én is gebaseerd op onze expertise op het gebied van elektrisch rijden.

In het E-TECH Hybrid-aandrijfsysteem wordt een benzinemotor gecombineerd met 2 elektrische motoren en een accu. De hybride modellen worden voorzien van een automatische versnellingsbak en zijn efficiënt en effectief op het gebied van energiebeheer. U legt nu nóg grotere afstanden af in de volledig elektrische modus.

Hybride auto 2020

Met de schakelaar kan de bestuurder wisselen tussen hybride en elektrisch rijden, mits de accu voldoende is opgeladen. 
De automatische versnellingsbak in de hybride auto's schakelt soepel. Hij schakelt ook tussen de hybride en elektrische modus op basis van het indrukken van het gaspedaal en het laadniveau van de accu.

De auto wordt automatisch in de elektrische modus gestart en blijft in deze modus staan tot er een snelheid van tussen de 70 km/u en 130 km/u is bereikt. Als er extra vermogen nodig is of als de accu niet voldoende is opgeladen, activeert de auto de benzinemotor.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over de actieradius of hoe de E-Tech Hybride techniek werkt? Wij beantwoorden alle vragen over hybride autorijden. Onderstaand vindt u de veelgestelde vragen.

Kan ik met een hybride auto kiezen wanneer ik elektrisch of op benzine wil rijden?

Ja. Met de schakelaar kunt u als bestuurder wisselen tussen hybride en elektrisch rijden, mits de accu voldoende is opgeladen. De automatische versnellingsbak in de hybride auto's schakelt soepel. Hij schakelt ook tussen de hybride en elektrische modus op basis van 2 factoren: 

  • het indrukken van het gaspedaal
  • het laadniveau van de accu

De auto wordt automatisch in de elektrische modus gestart en blijft in deze modus staan tot er een snelheid van tussen de 70 km/u en 130 km/u is bereikt. Als er extra vermogen nodig is of als de accu niet voldoende is opgeladen, activeert de auto de benzinemotor.

Verbruikt een hybride auto minder dan een auto met een benzinemotor?

De hybride auto's van Renault zijn ontwikkeld als elektrische auto's die worden ondersteund door een benzinemotor. Wanneer u elektrisch rijdt, wordt er natuurlijk minder brandstof verbruikt en kunt u dus grotere afstanden afleggen. Over het algemeen kunt u 40% minder brandstofverbruik verwachten in vergelijking met het gebruik van een vergelijkbare benzinemotor.

Zijn alle motoren tegelijk actief?

Hybride auto's zijn in feite elektrische auto's, waarbij de ondersteuning van een verbrandingsmotor kan worden ingezet. Dit betekent dat de auto elektrisch wordt gestart en dat de eerste paar kilometers ook volledig elektrisch worden gereden. Als de accu niet genoeg vermogen meer heeft, springt de verbrandingsmotor bij en profiteer je van een volledig hybride aandrijving. Hierbij worden alle motoren tegelijk gebruikt.

Kan ik continu in de elektrische modus rijden?

U kunt in hybride auto's met dit gecombineerde aandrijfsysteem (benzine en elektriciteit) tot wel 80% van de tijd elektrisch rijden. Daar komt bij dat met de E-TECH-technologie meer energie wordt teruggewonnen dan bij de meeste hybride auto's.

Welke motor wordt gebruikt om de auto te starten?

De hybride auto's van Renault starten en rijden de eerste kilometers 100% elektrisch. De auto schakelt na enkele kilometers automatisch over naar de benzinemotor (of eerder, als dit nodig is).