Kies uw juiste zithouding

Voorkom klachten en neem uw juiste zithouding aan

Scheef, in standje strandstoel, te dicht of te ver van het stuur zitten. Als u op de weg eens om u heen kijkt ziet u allemaal verschillende en rare zithoudingen van mensen in de auto's. Maar het is uiterst belangrijk om een goede zithouding aan te nemen. 

Behalve dat u nek- en rugklachten voorkomt is een goede zithouding ook erg belangrijk voor de veiligheid. Bij een ongeluk functioneren de airbags op zijn best wanneer u een juiste zithouding aan neemt.

ABD zithouding V2

Profiteer van een goede zithouding in 5 stappen

 

  1. Ga rechtop zitten en stel de rugleuning goed in: dit lijkt de normaalste zaak, maar wordt toch snel vergeten. Zorg ervoor dat uw bekken zover mogelijk achter in de stoel is geschoven en dat u een natuurlijke houding aanneemt van de rug. Zorg er wel voor dat u goed bij de pedalen kunt en bij een handgeschakelde auto u de koppeling volledig in kunt drukken. Wanneer u de rugleuning instelt kunt het beste de polsen op het stuur leggen zonder de schouders te forceren, zo heeft u de beste afstand ingesteld. Check daarna of u uw handen losjes op het stuur kunnen worden gelegd en de ellebogen niet geheel zijn gestrekt.
  2. Instellen van het stuur: zorg ervoor bij het instellen van het stuur dat u alles wat op het dashboard kunt zien. In de meeste gevallen is het stuur verstelbaar. Weet u niet hoe dit werkt? Geen zorgen rijd gerust langs een ABD vestiging of neem contact op.
  3. Instellen van de hoofdsteun: neem het volgende aan bij het instellen van de hoofdsteun, zorg ervoor dat de bovenkant van de hoofdsteun even oog is als de bovenkant van uw hoofd. En dat er niet meer dan 5 cm ruimte tussen uw hoofd en de hoofdsteun zit. 
  4. Instellen van de spiegels: bij het instellen van de buitenspiegels moet u er voor zorgen dat u maar met een klein stukje naar voren geheel overzicht hebt over de weg. De binnenspiegel moet u zo instellen dat u vanuit uw zitpositie geheel overzicht hebt over alles wat achter de auto gebeurd. 
  5. Tot slot: nu u alles goed heeft ingesteld hoeft u alleen de juiste zithouding nog aan te nemen. Ga rechtop en ontspannen zitten. Uw hoofd moet recht boven uw schouders en nek zitten. Houd uw schouders laag en ontspannen én dan rest ons nog één ding te zeggen en dat is een veilige rit toegewenst!