Bijtelling

Renault MEGANE business

Wat is bijtelling?

U telt het bijtellingspercentage over de fiscale waarde van uw Renault bij uw belastbare inkomen op en daarover wordt de belasting geheven volgens de voor uw geldende inkomstenbelastingschijf.

De totale fiscale waarde is de waarde van de auto inclusief de opties zoals metaallak of optiepakketten die u hebt uitgekozen op uw auto.

Rijdt u minder dan 500 privékilometers? Dan betaalt u geen bijtelling over uw zakelijke auto. Maar dan moet u dat wel middels een sluitende ritadministratie kunnen aantonen.

ABD Renault - Nieuwe Renault Mégane E-TECH Electric - 220 pk 160 kW

Voor de bijtelling van zakelijke leaseauto’s zijn er twee mogelijkheden:

  • 16% bijtelling voor volledig elektrische auto's met 0 gram CO2- uitstoot
  • 22% bijtelling voor alle auto's met minimaal 1 gram CO2-uitstoot

Kies uw Renault model en informeer naar de mogelijkheden. 

ABD Renault - ZOE - Riviera-Limited-Edition

In 2022 is de bijtelling van elektrische auto’s 16%. Daarna stijgt dat percentage met de jaren. Ook kijkt de Belastingdienst naar de catalogusprijs van elektrische auto’s. Komt die prijs boven een maximum uit, dan betaalt u over het bedrag daarboven 22% bijtelling. Bekijk de tabel voor meer duidelijkheid.

Bijtelling 2022 2023 2024 2025 2026
Percentage bijtelling 16% 16% 16% 17% 22%
Max. van catalogusprijs1 35.000 30.000 30.000 30.000 n.v.t.

Populaire auto's leasen met 22% bijtelling

De Renault CLIO en de CAPTUR zijn zeer populaire Renault-modellen. Ook deze auto’s leaset u al tegen een vriendelijke bijtelling.

Daarvoor krijgt u in het geval van de CLIO een atletische, verleidelijke en technologisch geavanceerde hatchback. En in het geval van de CAPTUR rijdt u in een ruime, krachtige en comfortabele SUV.

Ontdek de mogelijkheden van zakelijk rijden

Er zijn veel goede redenen om een Renault zakelijk te rijden. Zeker voor (kleine) ondernemers of grote bedrijven. Welke redenen dat zijn? We leggen ze graag persoonlijk en op maat aan u uit. Neem daarom vandaag nog contact op met onze specialisten en ontdek de voordelen.