Tips voor op wintersport

Tips om u op weg te helpen met de wintersport

Het wintersportseizoen is al weer in volle gang in de Alpen en in de vakantie trekken er weer duizenden mensen die kant op. U kunt met de trein, vliegtuig of de auto op wintersport. Wanneer u met de auto op wintersport gaat is het wel zo prettig dat alles goed voorbereid is. Om u met deze voorbereiding een beetje op weg te helpen hebben wij enkele tips voor u. Zodat u weer wat rust heeft.

Auto's zijn in Nederland niet gewend aan de barre en koude weersomstandigheden zoals in de wintersport gebieden. Het kan dus zomaar gebeuren dat de motor er mee stopt en dat u met deze omstandigheden langs de weg komt te staan. Als de kachel het dan niet doet, verandert uw auto binnen de kortste keren in een vrieskist. Zorg er daarom altijd voor dat u minimaal een warme deken heeft liggen in de auto per persoon.

 

 

Allesbehalve wat u wilt als u op wintersport gaat is dat u met pech langs de weg komt te staan. Mocht dit helaas toch voorkomen zorg er dan altijd voor dat uw een gevarendriehoek in uw auto heeft liggen en per inzittende een veiligheidshesje heeft. En bekijk vooraf wat per land de verplichte items voor in de auto zijn. 

 

Rijdt u in Nederland altijd uw tank helemaal leeg? Zorg ervoor dat u dit niet op de buitenlandse snelwegen doet. Er kan in Duitsland soms wel 80 kilometer tussen twee tankstations zitten. Zorg ervoor dat uw altijd op tijd tankt en voorkom dat u in de file met een lege tank komt te staan. 

 

 

Staat u op het punt om richting de piste te rijden, maar heeft het hevig gevroren en is uw slot bevroren? Zorg ervoor dat u altijd een busje slotontdooier meeneemt. Dit voorkomt afgebroken sleutel en u bent een stuk sneller weg. En een tip: bewaar deze niet in de auto.

 

 

Zorg voor wat extra ruitenvloeistof voor onderweg. Onderweg naar de Alpen wordt er veel met zout gestrooid op de wegen. Wanneer dit zich met vocht vermengt zorgt het voor slecht zicht en daarom zult u meer ruitenvloeistof verbruiken dan u in Nederland doet. 

Paspoorten, informatie over de accommodatie, noodnummers, gegevens van de wegenwacht en ga zo maar door. Bewaar deze gegevens in een afgesloten mapje in het dashboardkastje. Mocht u deze onverhoopt spoedig nodig hebben bij bijvoorbeeld de douane of bij pech, dan hoeft u niet de hele auto ondersteboven te halen. 

Hoe kunnen we u verder helpen?