Tips elektrisch rijden

De populariteit van elektrisch rijden

Het elektrisch rijden wint enorm aan populariteit. Er komen steeds meer elektrische auto's op de wegen en deze krijgen een steeds grotere actieradius. Zo is de Renault ZOE al toe aan zijn derde generatie en is de actieradius 395 kilometer! Zelfs in het regeerakkoord staat: onze overheid wil dat er na 2030 alleen nog elektrische auto's worden verkocht. Om die doelstelling van zero emissie te halen, zijn er maatregelen nodig. En ondertussen introduceert de autobranche de ene na de andere noviteit. Op dit moment maken Nederlandse consumenten echter nog weinig gebruik van deze mobiliteitsvorm.

Proefrijden met een elektrische auto?

Probeert u zelf eens een elektrische auto. Hoe voelt dat, hoe werkt dat met opladen, hoe zit dat met die actieradius? Kortom; maak kennis met het fenomeen elektrisch rijden. Al onze ABD Renault vestigingen beschikken over elektrische voertuigen, laat u informeren onder het genot van een kopje koffie of thee over het elektrisch rijden. 

Tips om uw actieradius te vergroten

 

  • Rijd zoveel mogelijk op de cruisecontrol
  • Gebruik wanneer mogelijk zoveel mogelijk stoelverwarming in plaats van de (automatische) verwarming
  • Haal onnodig gewicht uit de auto
  • Plan de route vooruit
  • Maak gebruik van de mogelijkheid om de auto voor te verwarmen en/of te koelen wanneer de auto nog aangesloten is op de laadpaal


 

Instructievideo elektrische rijden

Bekijk hoe Menno Veenstra uitlegt om het maximale uit uw elektrische auto te halen