Renault kondigt nieuwe, betaalbare elektrische voertuigen aan | ABD Renault

Renault kondigt nieuwe, betaalbare elektrische voertuigen aan en deelt visie voor nieuwe mobiliteitservaring

Carlos Ghosn, voorzitter en CEO van Groupe Renault, kondigde twee belangrijke stappen aan in de verdere elektrificatie van het Renault aanbod, zoals beschreven in het strategische plan Drive the Future. Behalve een nieuwe, betaalbare elektrische auto, die eerst gelanceerd wordt in China, komen er in 2020 ook hybride- en plug-in hybridevarianten van drie populaire Renault modellen.

De K-ZE heeft een elektrische actieradius van 250 kilometer, volgens de NEDC-methode. De reikwijdte zal middels de nieuwe WLTP-methode lager uitvallen. De auto moet verder worden uitgerust met functies voor autonoom rijden. De compacte elektrische auto wordt gebouwd door e-GT New Energy Automotive, een jointventure tussen Dongfeng Motor Group en Nissan, die zich als doel heeft gesteld betaalbare elektrische auto's voor de Chinese markt te ontwikkelen.

Renault komt in 2020 niet alleen met een hybride versie van de nieuwe Clio, maar ook met plug-in hybride versies van zowel de Mégane als de eveneens nieuwe Captur.