Nieuwe Kangoo uitgeroepen tot International Van of the Year 2022

Vakkundige jury onder de indruk van nieuwe generatie bedrijfswagen

De nieuwe Renault Kangoo is uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2022’ (IVOTY). De vooruitstrevende bedrijfswagen werd tot winnaar uitgeroepen door een internationale jury van 24 bedrijfswagenjournalisten. De Kangoo wordt vooral geroemd om zijn efficiëntie, veiligheid, duurzaamheid en milieunormen. Het is de vierde keer dat Renault de IVOTY-prijs in de wacht sleept.

De IVOTY is de belangrijkste onderscheiding die in Europa aan een lichte bedrijfswagen wordt toegekend

De IVOTY 2022-award werd uitgereikt tijdens een speciale bijeenkomst op de Solutrans 2021-beurs in Lyon. Marc Sutcliffe, SVP Light Commercial Vehicle Business Unit bij Renault Group, ontving de prestigieuze prijs uit handen van juryvoorzitter Jarlath Sweeney. De IVOTY is de belangrijkste onderscheiding die in Europa aan een lichte bedrijfswagen wordt toegekend. De winnaar wordt gekozen door een internationale jury van 24 vooraanstaande bedrijfswagenjournalisten. De belangrijkste criteria voor de toekenning van de award zijn efficiëntie, veiligheid, duurzaamheid en milieunormen.

Van de veertien genomineerde bedrijfswagens van elf verschillende merken was de jury het meeste onder de indruk van de nieuwe generatie Kangoo, die de overwinning deelt met de Mercedes-Benz Citan die gebruikmaakt van de techniek en het platform van de Renault Kangoo. Het is de vierde keer dat een Renault bedrijfswagen wordt uitgeroepen tot International Van of the Year. Eerder werd de onderscheiding toegekend aan de Master (1998), Trafic (2002) en Kangoo Z.E. (2012).

“Ik wil de volledige jury bedanken voor het verziezen van de nieuwe Renault Kangoo tot ‘International Van of the Year 2022’. Deze prijs, die veel voor Renault betekent, maakt onze teams bijzonder trots. Het is een beloning voor hun inspanningen om een bedrijfswagen te ontwikkelen die voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en waarvan de unieke innovaties het dagelijkse leven van onze klanten prettiger maakt. Deze prestigieuze prijs is de nieuwste erkenning van de 120 jaar innovatie en kennis van Renault op het gebied van lichte bedrijfswagens”, aldus Mark Sutcliffe.

ABD Renault - thumbnail - nieuwe kangoo z.e. - lader

De innovatie bedrijfsagen

De nieuwe Renault Kangoo, beschikbaar in Nederland vanaf € 16.790, is vooral gericht op wagenparken, vaklui en ondernemers met hoge eisen en die op zoek zijn naar een bedrijfswagen die perfect aansluit op hun zakelijke behoeften met behulp van de nieuwste technologie en innovaties. De vooruitstrevende Kangoo met een atletische en dynamische stijl wordt gekenmerkt door:

Laadvermogen nieuwe Renault Kangoo

Laadvermogen

Het maximale laadvermogen van 600 - 800 kg (met de optie om het laadvermogen te verhogen) stijgt naar bijna 1 ton in de extra lange modellen.

Laadcapaciteit Renault Kangoo

Laadruimte

Met 3.548 mm heeft hij ook de langste laadvloer in zijn segment. Zijn opbergcapaciteit is 4,2m³. In de standaarduitvoering is de opbergcapaciteit  3,3 m³.

Renault Kangoo VAN - easy inside rack

Easy Inside Rack

Een uitschuifbaar en afsluitbaar interieurrek dat zich net boven de passagier bevindt. Voor het gemakkelijk vervoeren van lange  voorwerpen (ladders, leidingen, enz.).

Nieuwe Kangoo

Robuuster en bredere achterkant

Evenwichtigere proporties voor een meer geaarde look en meer stabiliteit.  Verbrede wielkasten voor meer laadruimte. Het energieke design is weer helemaal terug.

Renault Kangoo introductie

Opbergruimte

Nieuw interieur met een totale opbergcapaciteit van 60 liter. De opbergvakken zo ontworpen dat ze altijd gemakkelijk toegankelijk zijn, zowel tijdens het rijden als bij het uitstappen.

Nieuwe Renault Kangoo - rijhulpsystemen

Twaalf rijhulpsystemen

Het nieuwe gamma van twaalf rijassistentiesystemen maakt het rijden gemakkelijker en veiliger en garandeert een nauwkeurige ondersteuning tijdens alle werkgerelateerde ritten.

De nieuwe Kangoo Z.E. als eerste in het echt bekijken?

Registreer uw e-mailadres om vóór de introductie alle informatie over dit nieuwe model te ontvangen.

Blijf op de hoogte van de nieuwe Kangoo Z.E.