De aller-, aller-, allerlaatste last minute deals bij ABD | ABD Renault

WLTP en belastingvoordeel

WLTP meet de uitstoot van CO2 anders dan het oude systeem. Hoewel de test nog steeds in een laboratorium wordt gedaan, zijn de condities realistischer waardoor de dagelijkse praktijk beter benaderd wordt. Aangezien de CO2-uitstoot de hoogte van de BPM-belasting bepaalt, kan dit van grote invloed zijn op de uiteindelijke prijs van de auto. Zover is het nog niet, maar ook de tussenoplossing die op 1 september 2018 van kracht wordt, gaat voor veel modellen leiden tot een hogere BPM.

 

Download de voorraadlijst

Jelmer vertelt over WLTP

Da's snel verdiend bij ABD!

Slimme kopers opgelet: 1 september 2018 gaat de tussenfase naar de nieuwe testmethode in. Ook die kan leiden tot een hogere BPM. Het is dus verstandig om voor die datum uw nieuwe Renault aan te schaffen. Mét belastingvoordeel. Hoeveel dat precies is? Dat verschilt per model. Gaat u dit jaar eenvoudig geld besparen? Het is snel verdiend bij ABD. Maak dus snel een afspraak en profiteer!

Profiteer van belastingvoordeel

Wat is WLTP?

WLTP betekent: Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Deze meetmethode vervangt de verouderde NEDC-meetmethode (New European Driving Cycle). Waarom? Omdat de WLTP test een realistischere weergave geeft van uitstoot van nieuwe auto’s in de praktijk. Overheden vonden dat de oude testcycli teveel afweken van de realiteit. Bijvoorbeeld de CO2-uitstoot. Maar ook geeft WLTP accurate verbruikscijfers weer van elk type auto gecombineerd met het type motor en alle opties die erop zitten. Zoals bijvoorbeeld grotere wielen, een airco of een panoramisch dak. Zo wordt alles eerlijk meegenomen in een uitgebreide test en krijgt iedereen een realistischer beeld van zijn nieuwe auto.

Wat betekent WLTP voor u?

Een hogere CO2-uitstoot leidt tot een hogere BPM (belasting) op nieuwe auto's. Dat betekent voor u dat u een hogere prijs moet betalen bij de aanschaf van uw nieuwe auto. Ook in de tussenfase naar de nieuwe WLTP-tests zullen veel modellen al duurder worden. Die tussenfase gaat in op 1 september 2018. Koop daarom nu nog een nieuwe Renault. Daarmee weet u zeker dat u de huidige (veelal lagere) BPM betaalt. Doe het nu, voor het te laat is.

Profiteer van nóg meer voordeel naast WLTP

Profiteer van nóg meer voordeel naast WLTP

Meer weten over WLTP

Meer weten over WLTP

Meer weten over WLTP

WLTP is vooral een technisch verhaal. En niet altijd even makkelijk te begrijpen. Wilt u niet alleen belastingvoordeel maar ook meer weten over WLTP? Ga dan dieper op de materie in en lees de WLTP-pagina van Renault. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.